Mijn verhaal

  

In het kort iets over mijzelf.

 

Waar ik me in mijn werk vooral op wil richten is het aandacht vragen voor de dingen in onze directe omgeving. Bewust worden van wat wij als vanzelfsprekend zien, en waaraan wij soms niet meer die aandacht geven die zij eigenlijk wel verdienen. Meer respectvol omgaan met onze directe omgeving. Wat zie ik en wat vertelt het mij?

 

Daar waar ik oorspronkelijk vooral wilde creëren, creatief bezig zijn, maakte dit plaats voor een meer doelgericht werken. Het was bij toeval dat ik op een vakantie in Zuid Amerika ontdekte hoe prettig het was om op hout te werken. Bij afwezigheid van papier, was er wel een houten plank van verpakkingsmateriaal. Hier is mijn voorliefde voor hout ontstaan, terwijl ik ook op papier en op linnen werk. Daarnaast ben ik geboeid door wat kleur toevoegt in het leven. Voor mij is dit erg belangrijk en geeft in ieder geval mij zelf de mogelijkheid om meer in nuances weer te geven wat ik graag zou willen laten zien.

 

Wat wil ik laten zien, hoe wil ik dat laten zien en waarom is vragen die kunstenaars veelal gemeen hebben. Het is de zoektocht die ieder gaat, de verdieping die nagestreefd wordt, waarbij het zo fantastisch is om te kijken naar die kunstenaars die zich ver ontwikkeld hebben in deze tocht. Veel inspiratie haal ik dan ook ondermeer uit de werken van Jacob Jordaens, Patrick Francois, Isabelle Guerra en Caroline Walker, maar ik wordt ook blij van de schilderijen van Merly Trappenberg. Mijn steun en toeverlaat is mijn leermeester Mark Overeen, visual artist.

 

 

Anna S.

 

Geschiedenis van het project schilderen

Het schilderen is een inspirerende zoektocht. De volgende bijzondere schilders zijn een belangrijke inspiratiebron voor mij:

 

Mark van Overeem

Mijn grote inspirator en coach

Kijk voor zijn werk op instagram @markvanovereem

 

Caronline Walker

https://www.carolinewalker.org

 

Merly Trappenberg, Curacaose schilder

https://wwwmerlytrappenberg.com/

 

Isabel Guerra                  

https://www.artnet.com/artists/isabel-guerra/

 

Patrick Francois               

https://www.patrick-francois.fr

 

Erik van Elven                 

https://www,erikvanelven.com

 

Herman van Bergen

https://www.hermanvanbergen.com