Mijn verhaal

  

In het kort iets over mijzelf.

 

Rond mijn 20e volgde ik een opleiding tot tekenlerares. Ik wilde tekenen en tekenlerares worden, maar dit was niet de weg die ik ging. Ruim 30 jaar later, pakte ik het tekenen en schilderen weer op. Ik ging naar schildergroep en kreeg daar deskundige begeleiding. Het begon met het schilderen van kippen, of liever gezegd waren het hanen, waarmee ik begon. Routine ontbrak volledig en ik had veel te leren over techniek, over het omgaan met materialen en nog veel meer. Het schilderen gaf mij veel voldoening en ik ging er vaak en veel mee bezig.

 

Voor mij is belangrijk om emotie uit te drukken in mijn schilderijen. Vrolijkheid en rust staan meestal op de voorgrond. Een schilderij moet voor mij boeien, maar ook niet te nadrukkelijk in zijn omgeving aanwezig zijn. Boeiend betekent voor mij dat er veel details in verwerkt zijn die de moeite waard zijn om te bekijken. Een schilderij waarin je een beetje kan wegdromen. Zoals ook in het gewone leven, zijn het de bijzondere details die het leven kleuren. Dit heb ik in mijn schilderijen met mijn kleurkeuze ook proberen te bereiken.

 

Mijn schilderijen zijn uit de kunststroming die bekend staat als realisme, of nieuw realisme. De materialen die gebruikt worden zijn acryl, olieverf, gesso, papier, draad e.d. Soms worden ze in combinatie gebruikt. De onderwerpen van de schilderijen komen uit mijn directe omgeving of van Curaçao, waar mijn man en ik vaak komen. Kort samengevat betreffen de onderwerpen: dieren, Curaçao, portretten, vergezichten of gewoon groente en fuit uit de keuken.

 

Anna S.

 

Geschiedenis van het project schilderen

Het schilderen is een inspirerende zoektocht. De volgende bijzondere schilders zijn een belangrijke inspiratiebron voor mij:


Merly Stappeberg, Curacaose schilder

https://merlytrappenberg.com/


Isabel Guerra                  

https://isabelguerra.com


Patrick Francois               

https://www.patrick-francois.fr


Erik van Elven                 

https://www,erikvanelven.com


Herman van Bergen

https://www.hermanvanbergen.com